OpenTTD

Tasklist

FS#3188 - Road vehicles lost, even with path to destination

Attached to Project: OpenTTD
Opened by Marcel Sondaar (Combuster) - Wednesday, 09 September 2009, 18:09 GMT
Last edited by Remko Bijker (Rubidium) - Wednesday, 09 September 2009, 21:02 GMT
Type Bug
Category Vehicles → YAPF
Status Closed
Assigned To No-one
Operating System All
Severity Medium
Priority Normal
Reported Version trunk
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

With some constructions, road vehicles will not be able to find the path to the destination, even if it exists. Instead, the vehicle will drive in circles.

Exact cause unknown, trying to correct the vehicles does cause them to loop again after the orders have been visited. Adding a waypoint fixes the problem.

Tested revision: 17425
This task depends upon

Closed by  Remko Bijker (Rubidium)
Wednesday, 09 September 2009, 21:02 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  In r17491
Comment by Marcel Sondaar (Combuster) - Wednesday, 09 September 2009, 18:12 GMT
By dev's request, savegame with the GRFs removed. Problem still exists.
Comment by Remko Bijker (Rubidium) - Wednesday, 09 September 2009, 18:22 GMT
  • Field changed: Status (New → Confirmed)
  • Field changed: Category (Core → YAPF)
No clue what causes it, though with NPF it seems to work fine.

If you remove the waypoint more vehicles get into the loop and they get there quicker.

It isn't something related to moving the station; enable NPF and wait till all are into their normal routine, go back to YAPF and they'll start doing their looping again (removing the waypoint makes it more visible).

Loading...